Inżynieria Sanitarna - mgr || WILiŚ || Politechnika Gdańska

Forum studentów Inżynierii Środowiska, studiów magisterskich - uzupełniających na Politechnice Gdańskiej

#1 2010-09-06 07:08:44

bananek12monika

Student

zmiana czesnego

Dzwoniłam do dziekanatu. Powiedziano mi, że mamy zapłacic wyższe czesne i musimy wydrukowac nowa umowe, podpisac i oddać razem z indeksem wraz z dowodem wpłaty. Dla nich pisemną infromacją jest zamieszczenie na stronie danych o nowej opłacie. Powiedziałam babce że jest to nie do końca zgodne z umowa i nie daje nam to szansy na terminowe odwołanie, ponieważ nie jestesmy w stanie udowonić terminu odbioru tej informacji. Jeśli jest w umowie że pisemnie otrzymujemy informacje, to powinno to być poczta albo mailem indywisualnie. Staram się jeszcze dowiedzieć czegos od prawników, ale niestety realia sa takie, że raczej nic nie wskóramy. Musimy płacić i płakac jak chcemy ukończyc studia na tej badziewiarskiej uczelni Pozdrawiam.

P. S. fajnie byłoby jakby ktos zadzwonił do prodziakana albo prorektora ds. studentów i porozmawiał na ten sam temat. Może oni udzialą nam jakiś informacji w kulturalniejszy sposób niz babsztyl z dziekanatu

#2 2010-09-06 08:53:57

menasp

Starościna

Re: zmiana czesnego

A trzeba było do niej nie dzwonić, bo tak to ona już wie że jednak sprawdzaliśmy wiadomości na stronie wydziałowej. I ma podkładkę, że poinformowała nas o toku postępowania (m.in. wydruk umowy ze zmianą)

#3 2010-09-06 08:58:34

bananek12monika

Student

no tak. ale sprawdzilam dzis, czyli po terminie kiedy maja nas poinformowac. Inna kwestia jest taka, ze nie przedstawialam sie, tylko mowilam o studiach niestacjonarnych ogolnie. Poza tym, zgodnie z prawem cywilnym, informacja pisemna jest na papierze, a na stronie internetowej moze byc tylko dodatkiem. Wiec cos tu jest nie tak. Inna kwestia jest taka, ze chyba pierwsza umowe podpisywalismy na jeden rok,wiec teraz musimy podpisac nowa. Jak nowa umowa to i nowa kwota. Ja osobiscie do umowy nie zajrzalam jeszcze, ale zrobie to w wolnej chwili.

#4 2010-09-06 09:12:03

menasp

Starościna

W punkcie 3 art 3 wpisana była kwota za dany rok akademicki, więc faktycznie nie była to kwota na całe dwa lata studiów.

Co nie zmienia faktu że i tak łamią zapisy umowy, ale nic tutaj nie wskuramy nawet jeśli byśmy wojowali.

#5 2010-09-06 09:20:11

bananek12monika

Student

PG rządzi sie swoim prawem, możemy tylko ubolewać nad tym, jak nas traktuja. Jeśli nasza umowa wygasa z końcem roku akademickiego 2009/2010, to nic nie możemy zrobić- wtedy działają zgodnie z prawem niestety, bo obowiązuje nas nowa umowa która musimy sobie wydrukować i oddac wraz z dowodem wpłaty i indeksem do dziekanatu. Ach... szkoda nerwów na to co się dzieje na PG. Cieszmy się że tylko rok przed nami i kniec Pozdrawiam i trzymam za poprawiających kciuki!!

#6 2010-09-06 16:05:39

Piotr Madej

Student

Ale jaja!

#7 2010-09-07 08:02:31

ZelmerII

Administrator

NO takiego gówna na PG to jak żyję nie pamiętam. SYF i malaria.
Jeszcze jak stypy nie dostane to Obiecuję Wam, że osobiście umówię się do Rektora na spotkanie w wyznaczonym terminie i złożę mu na pismie
nasze zdanie na temat "studiowania" na PG. Potrzebuje tego gownianego kwitu mgr... bo nie wiem co ustawodawca nam jeszcze wymyśli. Ale szczerze..... to chyba chwolić się nim będę wśrod starszych osób... bo młodzi wiedzą jak się studiuje hehhe

#8 2010-09-07 15:22:02

tebe333

Student

hejka Powiedzcie czy trzeba umowę dostarczyć nową razem z indeksem?? bo na poprawkę się nie wybieram a prosił bym kogoś kto będzie zanosił indeksy żeby mój też podrzucił ale jak nie będzie w nim umowy to nie wezmą pewnie co??

#9 2010-09-07 18:11:12

bananek12monika

Student

tak, nową umowę, indeks i potwierdzenie wpłaty oddajemy razem. pozdrawiam!

Stopka forum

RSS